13 september 2020
17:00

Referat: Finlandia Pallo AIF - Älvängens IK

Det vankades bortamatch på Tuvevallens mycket blöta gräsplan, dessutom lite svårt att få den riktiga matchtändningen med såna förutsättningar som ges när man inte ens kan få ett omklädningsrum nere i stan pga Covid 19.
Matchen öppnar dessutom på absolut sämsta sätt, redan efter 30 sekunder ligger bollen i nät bakom Emmy då merparten av spelarna står och tittar på efter ett inkast. Som tur är får vi en hörna i anfallet efter och den sätter Linnea O rakt i mål, ett mycket viktigt mål. När väl matchen börjar på riktigt är spelövertaget stort, men återigen är vi supertrubbiga när målchanserna dyker upp vilket de gör stup i kvarten. Linnea sätter ett långskott och ledning 1-2 när vi gick till pausvila.
Fanns mycket som kunde bli bättre, men andra halvlek ser ut som den första. I matchminut 62 kommer 1-3 och det kändes som spiken i kistan. Matchen slutar 1-4 och givetvis alltid härligt med 3 poäng in på kontot, men känslan är att handbromsen ligger i. Nu väntar en intensiv period kommande 3 veckor och matcherna kommer formligen avlösa varandra.

Finlandia/Pallo IF-ÄIK dam 1-4 (1-2)
Mål: Linnea Olsson 2, Anna Siverbo 2
Varning: Anna Siverbo